MINDFULNESS-ØVELSER. HJÆLP TIL STRESS

Afhjælp stress og bekymring med mindfulness-øvelser 

Af Ulla Vestergaard, stifter og indehaver af Mindfulness Aalborg på fuld tid siden 2014.

Certificeret mindfulness-instruktør med afsæt i en 3-årig uddannelse. Integral terapeut indenfor stress, angst og depression. Certificeret coach.
Undervist i mindfulness siden 2012 og afholdt mere end 75 8-ugers mindfulness-kurser for mere end 800 deltagere (privatpersoner og virksomheder). 25 års erfaring med professionelle individuelle samtaler med unge og voksne. Socialrådgiver, underviser og forfatter.

Vidste du, at vi har mellem 50.000 – 70.000 tanker om dagen? De kommer helt automatisk og uden at vi forsøger at ville tænke noget bestemt. Nogle tanker er meget kraftfulde og svære at slippe igen. Særlig i de perioder, hvor vi er triste, bekymrede, urolige, stressede eller sover dårligt oplever mange, at tankerne virkelig tager over og nærmest styrer vores liv i negativ retning. Du oplever måske, at du har tankemylder. Vi kan ikke undgå, at tankerne kommer og det må aldrig blive et mål, men vi kan træne, om vi vil spekulere og bekymre os konstant, om fx ting vi lige nu ikke kan ændre på. Og om de skal styre måske 50 % af vores tid eller vi vil forsøge at rette vores fokus på noget andet. Mindfulness øvelser hjælper os til at blive mere bevidste.

Vi har ”hverdagstanker”, som er nemmere at slippe end fx ”temaer.” Hverdagstanker er ofte mere ”banale” og lettere at slippe igen. Temaer er ofte sværere at frisætte sig fra, da de påvirker os stærkere følelsesmæssigt. Temaer kan fx være: 

 • Bekymringer om parforhold (skilsmisse) 
 • Helbred fx stress, angst, depression eller fysisk sygdom
 • Økonomi
 • Arbejdsforhold eller studie
 • Relationer til andre

Min tilgang og erfaring:

Jeg har 25 års erfaring med professionelle samtaler og 10 års erfaring med at undervise i mindfulness. Jeg er certificeret mindfulness-instruktør med afsæt i en 3-årig uddannelse og specialiseret i mindfulness træning. Mit primære fokus indenfor mindfulness er indenfor det kliniske og terapeutiske. Jeg arbejder udfra en helhedsorienteret, integral og ressourceorienteret tilgang. Jeg har fokus på at skræddersy og tilrettelægge et forløb, så det giver mening for lige netop dig, din situation og det du har brug for. En helhedsorienteret og integral tilgang sikrer dig, at jeg vælger teknik og metode på baggrund af det, du har brug for og ikke omvendt. Metoden tilpasses dig og ikke omvendt. 

Hvad er udbyttet af mindfulness træning?

 • Mere ro
 • Afhjulpet stress
 • Afhjulpet angst
 • Afhjulpet tristhed og depression
 • Mere glæde
 • Bedre søvn
 • Bedre relationer
 • Større overskud
 • Styrket igennem kriser og svære livssituationer 

Hvorfor træne mindfulness og meditation?

Vi har alle evnen til at være mere i nuet men langt de fleste har brug for træning for at lære det. For mange er det at lytte til mindfulness lydfiler eller læse om mindfulness eller meditation ikke altid tilstrækkeligt, da du ikke kan læse dig til at lære mindfulness. Det skal trænes i praksis og mindfulness øvelserne skal skræddersyes til dig.

Jo mere du træner mindfulness-øvelser. Jo nemmere bliver det at slippe svære tanker og temaer. Mange undersøgelser og artikler om mindfulness og meditation viser, hvilke effekter det har. Mennesker har på tværs af kulturer og religioner trænet meditation mere end 2000 år, fordi det hjælper og virker også i svære livssituationer. 

Fordi du investerer i din egen livskvalitet og får mindfulness-øvelser, teknikker og værktøjer du både kan bruge her og nu men også fremover. Mange oplever, at de er blevet mere venlige og mindre kritiske overfor sig selv såvel som andre, hvilket i sig selv er gavnligt for livskvaliteten.

Jeg har lavet en evalueringsrapport af mine egne afholdte mindfulness-kurser, hvor du kan se, hvad deltagere har opnået.

Hvordan kan individuel mindfulness foregå?

1) Den første gang taler vi om, din situation og hvad du har brug for. Vi aftaler, hvordan mindfulness-træningen bedst skræddersyes til dig og vi træner mindfulness øvelser. 

2) Du får effektive mindfulness-øvelser, som hjælper dig. 

3) Jeg kobler mindfulness med fx terapi og coaching. 

 4) Efter den 2. gang får du mine 11 mindfulness-lydfiler og et kursushæfte om mindfulness, som støtte for din praksis. 

Hvad får du ud af mindfulness ved Mindfulness Aalborg? Redskaber for resten af livet

Du får mindfulness-øvelser og mindfulness træning, som du kan bruge fremover. Du har dem mindfulness øvelserne lige ved hånden og kan bruge dem. Alle kan lære mindfulness meditation. Min tilgang er effektiv, støttende, ressourceorienteret og skånsom. 

De bedste hilsner 

Ulla 

Ulla Vestergaard

Ulla Vestergaard

Stifter og indehaver af Mindfulness Aalborg. Certificeret mindfulness-instruktør med afsæt i en 3-årig uddannelse, forfatter, stress- og traumeterapeut, konsulent, socialrådgiver, certificeret coach og underviser.

Populære artikler

Del:

Anbefalet artikler