Fakta om stress, angst og depression

 • 430.000 danskere har symptomer på alvorlig stress hver dag. Omkring 12 % af befolkningen har symptomer på alvorlig stress hver dag.
 • Stress koster samfundet 14 milliarder kroner om året i form af sygedage, tidlige dødsfald og udgifter til sundhedsvæsnet.
 • Stress er skyld i en million fraværsdage årligt, 30.000 hospitalsindlæggelser og 500.000 henvendelser i almen praksis hvert år.
 • Ubehandlet stress forårsager over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser
 • Udvikling i stress: 1989 = 5,8 %       2000 = 7,8 %   2010 = 12,8 %   2017?
 • 33 % af al fravær i Danmark skyldes forhold i det psykiske arbejdsmiljø.
 • Det koster 300.000 kr. at erstatte en sygemeldt medarbejder uden akademisk uddannelse og 500.000 kr. for en medarbejder med akademisk uddannelse.
 • Op mod hver fjerde sygemelding skyldes dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det svarer til 35.000 danskere, som hver dag er sygemeldte på grund af psykosociale faktorer.
 • En ud af tre vil på et tidspunkt få en psykisk lidelse. Omkring 800.000 voksne danskere har psykiske problemer. Angst og depression er blandt de mest udbredte overhovedet.
 • Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO bliver stress og depression en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020.                                                               
  Kilde: Stressforeningen.dk, Psykiatrifonden, Statens institut for folkesundhed.

     ……………………………………………………………………………………………….                               

   ……………………………………………………………………………………………….

Vidste du, at mindfulness, meditation og mental træning kan forebygge og afhjælpe stress, angst og depression?

Vi har mellem 50 og 70.000 tanker i døgnet. Nogle af tankerne påvirker vores arbejdsliv, privatliv og vores søvn negativt. Nogle tanker dræner os for energi fx de negative og bekymrende tanker. Kunne du også godt tænke dig at opnå mere glæde og overskud? Være mere i nuet? Få mere ro? Bedre søvn? I højere grad blive i stand til at slippe tankerne og ikke hænge unødigt fast i svære følelser? Eller ønsker teknikker til at komme videre? Forebygge eller afhjælpe stress?

Hjernen kan trænes!                                                     

Ligesom vi kan træne vores krop og muskler kan vi træne det mentale. Nyere forskning viser, at hjernen er plastisk og kan trænes med mindfulness og meditation.

Ønsker du at vide mere om, hvordan og hvad du konkret kan gøre, er du velkommen til at kontakte mig på 4081 0508 eller sende en mail til uvestergaard@gmail.com 


Kontakt mig

Du kan altid ringe til mig på 40 81 05 08. Du er også velkommen til at tilmelde dig kurser  på min hjemmeside klik her eller maile til mig uvestergaard@gmail.com så vil jeg vende tilbage til dig hurtigst muligt. 

Få besked om nye kurser. Følg Mindfulness – Aalborg på Facebook.

Følg Mindfulness Aalborg på Facebook


Mindfulness Aalborg –  Enggårdsgade 5 – 9000 – Aalborg – uvestergaard@gmail.com – tlf. 40810508

Cvr. nr. 36227486