Hvordan mestre forskellige samtaletyper og roller? Hvordan skabe motivation, udvikling, repræsentere en lovgivning og et serviceniveau og være ekspert? Hvorfor er det vigtigt at skabe, bibeholde og genopbygge en alliance? Hvordan kan forskellige samtaletyper og spørgsmål opbygge alliancen?
Myndighedsrollen kræver, at den professionelle skal kunne navigere i et spændingsfelt mellem rådgivning og vejledning, motivation samt serviceniveau og lovgivning. Det stiller krav til den professionelles kommunikative færdigheder.
Hvordan håndteres den asymmetriske magtrelation, der kræver motivationsarbejde det ene øjeblik og afgørelse det næste?
På denne kursusdag bliver du præsenteret for forskellige typer af samtaler igennem et samtaleforløb og trænet i at gennemføre dem.
Kurset tager afsæt i underviserens bog: Socialrådgiverens samtaler – En praktisk håndbog i rådgivende, samskabende og coachende samtaler.
Bogen udleveres på kursusdagen og bruges aktivt under kurset.
Alle ved, at kommunikation og samarbejde er vigtigt og kan være særlig kompleks i en myndighedsrolle. Der er stor forskel på, om du som rådgiver skal afholde en samtale:
Uanset hvilken type af samtale du skal afholde er det vigtigt, at du er opmærksom på dit valg af samtaletype for at borgeren får størst udbytte af samtalen og samtaleforløbet. Valget af samtaletype er vigtigt i forhold til at få rammesat samtalen, stille relevante spørgsmål, komme med relevant rådgivning/ekspertviden, når det giver mening.
Form
Kurset veksler mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Der trænes i at afholde forskellige samtaletyper. Blive mere tydelige på forskellige roller og positioner. Praksisnær viden, som kan bruges direkte efter kursusdagen. Centrale figurer og modeller vil blive gennemgået, så deltagerne kan bruge bogen som opslagsværk efter kurset. Kurset tager udgangspunkt i deltagernes egen praksis og med refleksion over egne erfaringer med samtaler. Der veksles mellem teoretiske oplæg, gruppeøvelser, træning og personlig feedback. Der bliver inddraget konkrete træningsøvelser, som deltagerne kan træne og diskutere. Kurset forudsætter aktiv deltagelse.
Pris
Prisen for 1-dags undervisning og for det samlede program er 1980 kr. ekskl. moms. Du kan enten selv betale for kurset som privatperson eller jeg kan sende en faktura til din arbejdsplads.
Ønsker jeres virksomhed et internt kursus, hvor jeg kommer til jer?
Jeg underviser i den samskabende myndighedssamtale efter aftale i hele landet. Jeg har afholdt kurser og foredrag i flere kommuner. Prisen for 1-dags undervisning afhænger af antal deltagere og indhold på dag. Kontakt mig gerne uforpligtende i forhold til jeres ønsker og behov til en skræddersyet dag.
Hvornår?
Kontakt mig
Hvor?
Kurset afholdes Enggårdsgade 5, 9000 Aalborg.
Med i prisen er
Forventninger til dig?
Der kræves ikke særlige forudsætninger for at deltage andet end, at du selv ønsket kurset. Når du tilmelder dig må du meget gerne kort beskrive din faglige baggrund evt. deltagelse på andre kurser og eller uddannelser. Du må gerne skrive, hvad du i særlig grad håber at få ud af kurset og er særlig optaget af. Dette for bedst muligt at afstemme indhold, så udbyttet bliver optimalt for alle. Hvis din arbejdsplads skal betale for kurset, send mig gerne relevante kontaktoplysninger.
Sparring eller supervision på dine samtaler:
Der er også mulighed for at tilkøbe sparring på dine samtaler (supervision). Jeg kan deltage ved dine samtaler og komme med sparring og feedback efter samtalen.
Tilmelding
Tilmeld dig kurset ved at kontakte Ulla på 4081 0508 eller mail uvestergaard@gmail.com
Beskriv gerne kort faglig baggrund. Tidligere deltagelse på andre uddannelser og/eller kurser. Hvad håber du at få af udbytte af kurset?
Dag 1 formiddag
Dag 1 eftermiddag
Er du blevet nysgerrig på hvordan jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at kontakte mig.
Enggårdsgade 5, 9000 Aalborg
36227486